L’Escala ha conservat al llarg dels segles una tradició que l’ha fet coneguda arreu: la salaó d’anxoves.
Des de la factoria de salaons de peix de la Neàpolis d’Empúries (s. I dC), fins a les modernes fàbriques d’anxova, aquest coneixement mil·lenari s’ha anat perpetuant al llarg del temps fins a arribar als nostres dies on l’anxova és un dels elements que defineixen la identitat de l’Escala com a poble, a més de formar part dels plats de la cuina més avançada.
L’exposició proposa, a través d’imatges, receptes antigues, textos i diversos objectes, un recorregut per la història de la salaó de peix, des dels seus orígens fenicis, passant per l’herència romana amb l’elaboració del garum, fins arribar al segle XVI amb la implantació de la pesca amb els sardinals a la mar d’Empúries, la construcció de les barraques de pescadors i els primers salins a l’entorn de la platja de l’antic port de l’Escala.
En l’actualitat set fàbriques de salaó a l’Escala segueixen elaborant aquest producte amb el mateix mètode que els seus avantpassats.
Si en voleu saber més...
http://museudelanxovaidelasal.blogspot.com.es/2014/06/la-salao-de-peix-empuries-i-lescala-del.html
Benvinguts al Club Skaphos Sub de Palamós !!!. Esteu convidats a formar part d'una llegenda que va començar ara fa uns quants anys de la mà d'una colla amant del mar i de les bones costums. Formar part del nostre club és tan fàcil com practicar alguna disciplina subaquàtica, només cal que ens contactis. Des d'aquest blog et posarem al dia de tendencies, et farem propostes i també et consultarem el teu parer sobre futures activitats. Bones Capbussades!!!
divendres, 11 de juliol del 2014
LA SALAÓ DE PEIX A EMPÚRIES I A L'ESCALA. DEL GÀRUM A L'ANXOVA
Etiquetas:
formacio,
gastronomia,
social
Ubicación:
Palamós, Gerona, España