Mol·lusc univalve marí, molt abundant, que viu enganxat a les roques de les nostres platges. S'aferra tan fort a la roca perquè extreu l'aire contingut entre el seu cos, la seva closca i la roca mitjançant un potent tub aspirador que té en el seu organisme.
A Vinaròs se'l coneix com “petxinilla”, a Tossa de Mar com "pellerida", a Barcelona com "barretet", i tantes i tantes denominacions que se li han donat per tot arreu a on són presents.
Malgrat que tots les hem vistes enganxades a la roca allà on trenca l'onada, pocs som els que hem tingut el plaer de menjar-ne.
Amb molt de sabor, s’utilitza indistintament, sense la crosta, per a condimentar les paelles d’arròs o fer una sopa de fideus.
També hi ha la possibilitat de innovar en el vostre vermut afegint-hi un platet de pegellides vives condimentades amb llimona.
Sigui com sigui la vostra elecció, cal provar-les, són exquisides.
Bon profit.
Benvinguts al Club Skaphos Sub de Palamós !!!. Esteu convidats a formar part d'una llegenda que va començar ara fa uns quants anys de la mà d'una colla amant del mar i de les bones costums. Formar part del nostre club és tan fàcil com practicar alguna disciplina subaquàtica, només cal que ens contactis. Des d'aquest blog et posarem al dia de tendencies, et farem propostes i també et consultarem el teu parer sobre futures activitats. Bones Capbussades!!!
divendres, 25 d’abril del 2014
Què en sabem de les pegellides?
Etiquetas:
biologia,
gastronomia
Ubicación:
Palamós, Gerona, España