divendres, 25 d’abril del 2014

Què en sabem de les pegellides?

Mol·lusc univalve marí, molt abundant, que viu enganxat a les roques de les nostres platges. S'aferra tan fort a la roca perquè extreu l'aire contingut entre el seu cos, la seva closca i la roca mitjançant un potent tub aspirador que té en el seu organisme.
A Vinaròs se'l coneix com “petxinilla”, a Tossa de Mar com "pellerida", a Barcelona com "barretet", i tantes i tantes denominacions que se li han donat per tot arreu a on són presents.
Malgrat que tots les hem vistes enganxades a la roca allà on trenca l'onada, pocs som els que hem tingut el plaer de menjar-ne.
Amb molt de sabor, s’utilitza indistintament, sense la crosta, per a condimentar les paelles d’arròs o fer una sopa de fideus.
També hi ha la possibilitat de innovar en el vostre vermut afegint-hi un platet de pegellides vives condimentades amb llimona.
Sigui com sigui la vostra elecció, cal provar-les, són exquisides.

Bon profit.