Espècies de gran valor, amenaçades a causa de l'impacte dels humans.Una "Caulerpa racemosa", alga invasora provinent d'Austràlia. Gorgònies, espècies autòctones de gran valor que estan en perill.Deixalles tretes del fons marí.
Dues zones de la Costa Brava, la platja d'Aiguafreda a Begur i Punta Romaní a l'Escala, a més del pont del petroli de Badalona, han suspès en l'avaluació del fons marí que ha fet l'informe Silmar.
L'estudi adverteix que l'activitat humana com la pesca o el trànsit marítim, el canvi climàtic que fa augmentar la temperatura de l'aigua i l'arribada d'espècies invasores són les principals amenaces de l'ecosistema marí català. Per això, la Fundació Mar, amb seu a Palafrugell, va instar les administracions a preservar aquest "capital" ecològic i a invertir més en la conservació, sobretot de les nombroses zones de la Xarxa Natura 2000, que no han rebut cap euro públic en els últims anys.
La Costa Brava té deu estacions, dues de les quals són noves d'aquest any. La Mar Menuda, a Tossa de Mar, obté un 5,9 però empitjora. Cala Vigatà, a Sant Feliu de Guíxols és l'estació amb millor nota de Catalunya, un 7,6 i ha millorat. Els Secains, també a Sant Feliu obté un 7,2 i és una de les noves estacions, així com la de Platja d'Aro, la Cima, que obté un 6.
La Caleta de Palamós obté un 5 i baixa de qualitat, mentre que El Crit de Mont-ras té un 6 i també baixa. Més al nord d'Aiguafreda, i a banda de Punta Romaní, a l'Escala hi ha un altre punt analitzat: Cala Montgó, que treu un 6 i millora. L'estació més septentrional és al Cap de Creus, a Cadaqués, a Es Caials, que treu un 6, el mateix que l'any passat. Xavier Salvador, coordinador del projecte Silmar, va explicar que per aquest 2014 s'instal·laran noves estacions prop dels ports de Palamós i de Vilanova i la Geltrú, a la badia dels Alfacs del delta de l'Ebre, a Mallorca i a Menorca, a més d'ampliar el número a Eivissa i Formentera.
Si en voleu saber més...
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2014/04/12/dues-zones-costa-brava-suspenen/664910.html
http://www.europapress.cat/societat/noticia-les-especies-invasores-falta-duna-politica-clara-compliquen-futur-litoral-catala-20140411130943.html
Benvinguts al Club Skaphos Sub de Palamós !!!. Esteu convidats a formar part d'una llegenda que va començar ara fa uns quants anys de la mà d'una colla amant del mar i de les bones costums. Formar part del nostre club és tan fàcil com practicar alguna disciplina subaquàtica, només cal que ens contactis. Des d'aquest blog et posarem al dia de tendencies, et farem propostes i també et consultarem el teu parer sobre futures activitats. Bones Capbussades!!!