Tots els peixos tenen el seus límits - per exemple, mai trobarem taurons més enllà de 4 quilòmetres de fondària - però per quin motiu no trobem cap peix més enllà de 8 quilòmetres? A dia d'avui encara és un misteri.
Ara, un equip de biòlegs diuen que el límit s' estableix per dos efectes contraposats de la trimetilamina N-òxid (TMAO), una substancia química en les cèl·lules dels peixos que evita que les proteïnes es col·lapsin sota alta pressió.
Així doncs els peixos necessiten més i més TMAO per a sobreviure cada cop a major profunditat, majors concentracions del compost també es basen en més i més aigua de mar per osmosis, el procés pel qual les cèl·lules regulen el seu contingut d' aigua.
En les aigües més profundes, els alts nivells de pressió d' osmosis inversa TMAO, inflen les cèl·lules del cervell fins el punto que deixen de treballar i esclaten les cèl·lules vermelles de la sang.
L'equip diu que encara hi treballen en com evitar aquest destí a altres criatures marines com les anemones i els bacteris en las profunditats més extremes, però se sospita que aquests organismes produeixen impulsors de proteïnes més eficients que els peixos.
Per confirmar aquest fet, l'equip va baixar a 7.000 metres de profunditat a la fosa de Kermadec al nord de Nova Zelanda.
Allà, van capturar cinc Notoliparis kermadecensis o peix cargol (a la foto juntament amb una estrella de mar, Ophiura loveni), amb un rècord en pressiones de nivells de TMAO i osmosis els investigadors van fer projeccions emparellant-les amb peixos que habiten més superficialment.
Extrapolant els nous resultats, van trobar que la osmosis ha de revertir-se a una profunditat de 8.200 metres, justament on els peixos ja no neden.
Si en voleu saber més...
http://www.pnas.org/content/early/2014/02/27/1322003111
Benvinguts al Club Skaphos Sub de Palamós !!!. Esteu convidats a formar part d'una llegenda que va començar ara fa uns quants anys de la mà d'una colla amant del mar i de les bones costums. Formar part del nostre club és tan fàcil com practicar alguna disciplina subaquàtica, només cal que ens contactis. Des d'aquest blog et posarem al dia de tendencies, et farem propostes i també et consultarem el teu parer sobre futures activitats. Bones Capbussades!!!
dimecres, 12 de març del 2014
A quina fondària màxima pot nedar un peix?
Ubicación:
Palamós, Gerona, España