“MÉS DE 1,7 MILIONS DE TONES DE PEIXOS ES MALBARATEN CADA ANY EN AIGÜES EUROPEES."
Així de contundent es manifesta el meteoròleg Mario Picazo (cada nit dona l'informació del temps a Telecinco). Acaba de començar un viatge a Galícia per a descobrir què està passant realment als nostres mars.
Les raons de descartar peix son diverses, però, entre d'altres, hi ha la normativa de la UE que assenyala quantes peces de cada espècie es poden capturar. Quan aquesta quota s'esgota, els pescadores es veuen obligats a desfer-se de les captures fetes a alta mar.
Altres vegades, els descarts són deguts a que els animals capturats no han arribat a la talla de maduresa mínima que la normativa exigeix.
També pot ser perquè es fan servir mètodes de pesca no selectius, així les espècies no objectiu o no comercials capturades es retornen al mar, mortes o amb molt poques possibilitats de sobreviure.
El passat juliol de 2011, la Comissió Europea va recomanar una prohibició d'aquestes pràctiques, però la llei trigarà anys a aplicar-se i podria no recollir aquestes recomanacions. Aquestes mesures provoquen que es llenci altre cop a mar, ja morts fins a un 42% dels peixos que es pesquen en pesca d'arrossegament, mentre que en pesca artesanal aquest percentatge baixa fins a un 3%, segons un estudi de 2011.
Si en voleu saber més...
http://www.niunpezporlaborda.org/
Benvinguts al Club Skaphos Sub de Palamós !!!. Esteu convidats a formar part d'una llegenda que va començar ara fa uns quants anys de la mà d'una colla amant del mar i de les bones costums. Formar part del nostre club és tan fàcil com practicar alguna disciplina subaquàtica, només cal que ens contactis. Des d'aquest blog et posarem al dia de tendencies, et farem propostes i també et consultarem el teu parer sobre futures activitats. Bones Capbussades!!!
dissabte, 30 de novembre del 2013
Ni un pez por la borda!!!
Etiquetas:
biologia,
formacio,
gastronomia,
social
Ubicación:
Palamós, Gerona, España