dijous, 22 de desembre del 2011

Recepta nadalenca

LLAMÀNTOL AL SAFRÀ
Ingredients per a 2 persones:
  • 1 llamàntol de 400-600gr
  • 100ml de nata líquida per a cuinar
  • 50ml de brou d'au
  • 4 cirerols
  • 1 ceba morada
  • 2 espàrrecs verds
  • 1 pastanaga
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • la ratlladura de mitja llimona
  • 100mg de safrà /1 sobre d'herbes)
  • una mica de sal
Elaboració (temps aprox.30 min):
  • Escaldeu el llamàntol (coeu-lo durant 30 segons) i passeu-lo a un recipient amb aigua freda per interrompre la cocció.
  • Retireu-ne la closca i talleu-lo a trossos de 3 cm.
  • Poseu la nata en un cassó i escalfeu-la, posteriorment, afegiu-hi la ratlladura de llimona, el brou d'au i les herbes de safrà. Deixeu-ho reduir i afegiu-hi la sal.
  • Peleu i trossegeu les verdures i bulliu-les al vapor, deixant-les al dente.
  • Enrossiu el llamàntol en una paella amb oli d'oliva a foc fort durant 3-4 minuts.
  • Emplatat: en un plat semifons, col.loqueu-hi les verdures en un lateral i, en l'altre, el llamàntol: salseu les verdures i el fons del plat amb la salsa de safrà.
Bon profit.
Gentilesa del nostre soci nº 1000. Bon Nadal.