Ingredients per a 2 persones:
- 1 llamàntol de 400-600gr
- 100ml de nata líquida per a cuinar
- 50ml de brou d'au
- 4 cirerols
- 1 ceba morada
- 2 espàrrecs verds
- 1 pastanaga
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- la ratlladura de mitja llimona
- 100mg de safrà /1 sobre d'herbes)
- una mica de sal
- Escaldeu el llamàntol (coeu-lo durant 30 segons) i passeu-lo a un recipient amb aigua freda per interrompre la cocció.
- Retireu-ne la closca i talleu-lo a trossos de 3 cm.
- Poseu la nata en un cassó i escalfeu-la, posteriorment, afegiu-hi la ratlladura de llimona, el brou d'au i les herbes de safrà. Deixeu-ho reduir i afegiu-hi la sal.
- Peleu i trossegeu les verdures i bulliu-les al vapor, deixant-les al dente.
- Enrossiu el llamàntol en una paella amb oli d'oliva a foc fort durant 3-4 minuts.
- Emplatat: en un plat semifons, col.loqueu-hi les verdures en un lateral i, en l'altre, el llamàntol: salseu les verdures i el fons del plat amb la salsa de safrà.
Gentilesa del nostre soci nº 1000. Bon Nadal.